طريقة عمل السمك المشوي بالردة
الكمية تكفي:
4 أشخاص
وقت التحضير:
45 دقيقة
وقت الطهي:
20 دقيقة
المقادير:
سمك
ردة
ثوم
فلفل اخضر
كسبرة خضرا
جزر مبشور
ليمون وخل
وكمون واى توابل
التحضير:
هنجيب السمك والردة ونجهز الخلطة اللى هنحشى بيها
السمك وهى عبارة عن ثوم وفلفل اخضر وكسبرة خضرا
وجزر مبشور وليمون وخل وملح وفلفل وكمون واى توابل
انتى تحبيها وبعديين نقطع عليها طماطم قطع صغيرة
ونجيب السمك ونغسله كويس ونتبله بالملح والكمون
والكسبرة الناشفة والتوم كويس وبعدين نحشيه بالحشوة دى
ونتركه يتشرب شوية طعم الحشوة والتتبيلة
يعنى بتاع ساعة او اتنين
الطبخ:
بعد كده نحط السمك فى الردة
وبعدين بقى نجيب صاج او صينية انتى مستغنية عنها
ونحطها على البوتاجاز من فوق على نار عالية
ونشوى عليها السمك ونختبر درجة حرارة الصاج الاول
قبل ما نحط عليه السمك عن طريق رش الصاج بشوية ردة
لو الردة اتحرقت بقى الصاج دلوقتى جاهز للشوي.
ونبدأ نشوى السمك من الناحيتين وهتعرفى انه استوى
لما تلاقيه موش بيلزق فى الصاج لكن لو جيتى تقلبيه
ولقيتيها لسة لازقة يبقى سيبيها شويه لغاية لما تستوى.
وطبعا هتكونى قبلها مجهزة التتبيلة اللى هتسقى فيها السمك
بعد ما يطلع من الشوى واللى هى عبارة عن توم مفروم
بقشره بتاع تومة كاملة كدا وكسبرة ناشفه وملح وكمون
وفلفل اخضر حراق ولمون وخل كتير ومية تحطى دول كلهم
على بعض زى كدا وتغليهم على النار غلوة واحدة بس
وبكدا دى هتكون جاهزة لما السمك يتشوى
وياريت لما تستخدميها تكون دافية متكونش باردة.
ولما السمك يتشوى تروحى مطلعاه علطول وحطاها
فى التتبيلة اللى عملناها فوق دى وتسيبيه يتسقى فيها
بتاع نص دقيقه كدا
وبعدين تطلعيها فى طبق
وبعدين تقدميها بالطريقة اللى انتى تحبيها
مع تمنياتى بأكلة ممتعة